Strona głównaSpecjalistyczny Sklep ChemicznyDomAkcesoria kuchenneRękaw do pieczenia
Filtry
Cena
Dostawa Pocztą Polska za 0 zł

Rękaw do pieczenia

Sortuj wg:
Domyślny
RAVI RĘKAW DO PIECZENIA
pojemność:  1 szt. / 3m producent:  RAVI Sp. z o.o. kraj produkcji:  Polska Rękaw do ...

3,99 zł

Wysyłka:24 godziny

Produkt dostępny

Wyświetlanie od 1 do 1 (z 1 pozycji) Stron:  1 

Rękaw do pieczenia

Bez wątpienia można stwierdzić, że rękaw do pieczenia to jeden z najbardziej przydatnych produktów w każdej kuchni. Przy użyciu rękawa foliowego do pieczenia można przyrządzić właściwie każdy rodzaj jedzenia – mięsa, warzywa czy ryby. Jego używanie jest bardzo proste i szybkie. Wyróżnia się kilka rodzajów rękawa do pieczenia mięsa i warzyw. Poszczególne modele różnią się szerokością, długością i stopniem odporności na wysoką temperaturę. W naszym asortymencie znaleźć można rękawy do pieczenia najwyżej jakości.

Rękaw foliowy do pieczenia – co to jest?

Rękaw foliowy do pieczenia to sposób na szybkie przyrządzenie soczystych i aromatycznych potraw bez tłuszczu. Zazwyczaj podczas pieczenia w piekarniku należy posmarować blachę tłuszczem, by dania nie przywierały do naczynia. To sprawia, że posiłek jest dużo bardziej kaloryczny, a tym samym niezdrowy. Ten problem rozwiązuje właśnie rękaw do pieczenia mięsa i warzyw.

Rękaw do pieczenia ma postać foliowej torebki, do której wkłada się przygotowane produkty spożywcze, następnie należy go zawiązać i włożyć do piekarnika. Dzięki temu potrawa nie przypali się, naczynie pozostanie czyste, a co najważniejsze - pozwoli znacznie ograniczyć ilość spożywanego tłuszczu.

Jak rękaw do pieczenia mięsa wybrać?

Rodzaje rękawa do pieczenia różnią się kilkoma parametrami. Pierwszym z nich jest forma. Rękaw foliowy do pieczenia może występować w postaci gotowych torebek o konkretnych wymiarach lub w postaci kilkumetrowej rolki. Pierwsza opcja jest praktyczna, ponieważ nie wymaga samodzielnego cięcia folii, jednak może okazać się, że trudno będzie zmieścić wewnątrz większe składniki. Rękaw do pieczenia mięsa w rolce pozwala na dostosowanie długości do potrzeb. Rękawy do pieczenia mogą różnić się także szerokością – zazwyczaj szerokość wynosi od 29 do 40 centymetrów. Podczas wyboru rękawa foliowego do pieczenia trzeba też zwrócić uwagę na informację o maksymalnej temperaturze, w której można stosować dany model. Najczęściej zakres waha się pomiędzy 200 a 225 st. C.

Jak używać rękawa do pieczenia?

Używanie rękawa do pieczenia mięsa jest bardzo proste. Najpierw należy przygotować wszystkie potrzebne składniki, a następnie włożyć je do środka rękawa do pieczenia i zawiązać go lub zamknąć przy pomocy specjalnych klipsów. Naczynie z potrawą najlepiej ustawić w niższej części piekarnika, ponieważ podczas pieczenia rękaw nadyma się pod wpływem pary. Niektóre modele rękawa foliowego do pieczenia posiadają fabrycznie wykonane dziurki, przez które wydostaje się ciepłe powietrze. W przypadku gdy na folii nie ma takich nakłuć, warto zrobić je samodzielnie w kilku miejscach.

Rękaw foliowy do pieczenia – czy warto go stosować?

Rękaw do pieczenia mięsa i warzyw to dobre rozwiązanie dla każdego, kto ma na uwadze zdrową dietę. Dodatkowo to produkt bardzo praktyczny, pozwalający na szybkie przyrządzenie każdego rodzaju jedzenia. Przy okazji rękaw do pieczenia chroni naczynia przed przypaleniem i zabrudzeniem. W naszym sklepie można znaleźć najwyższej klasy, wytrzymałe rękawy foliowe do pieczenia.
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb.
Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym.
Szczegółowe informacje znajdują się w POLITYCE PRYWATNOŚCI I WYKORZYSTYWANIA PLIKÓW COOKIES W SERWISIE INTERNETOWYM granulek.pl