Strona głównaSpecjalistyczny Sklep ChemicznyDomAkcesoria kuchennePapier do pieczenia
Filtry
Cena
Kraj pochodzenia
(341)
Belgia (13)
Edeka (1)
Francja (13)
Hiszpania (17)
Hiszpzania (1)
Holandia (38)
Kolumbia (1)
Niemcy (191)
Niemiec (1)
Polska (74)
Szwajcaria (1)
Turcja (1)
Wielka Brytania (21)
Wlochy (3)
Włochy (487)
Włoski (1)
Wochy (1)
Pojemność | Ilość
1 szt. / 90g (1)
1 opak. (1)
1 para / rozm. L (2)
1 para / rozm. M (2)
1 para / rozm. S (1)
1 para / rozmiar L (1)
1 rolka (1)
1 szt. (93)
1 szt. (+5) (1)
1 szt. (1,6m) (1)
1 szt. / 48 listków (1)
1 szt. / 100g (2)
1 szt. / 5 szt. żyletek (1)
1 szt. / 80g (1)
1,25kg (1)
1,43 kg (1)
1,95 kg (1)
1,972L (1)
10 szt. (10)
10 szt. / rozm. L (1)
10 szt. / rozm. S (1)
100 szt. (3)
1000ml (50)
100g (9)
100ml (23)
10szt. (1)
1100ml (2)
1150ml (1)
12 szt. (4)
120 L / 10 szt. (1)
120g (1)
120L (1)
120L / 5 szt. (1)
1250ml (2)
125g (9)
125ml (6)
128g (1)
13 szt. (1)
1300ml (1)
1320ml (1)
135g (1)
140L / 10 szt. (1)
1428ml (1)
1470ml (1)
1485ml (2)
15 szt. (3)
1500ml (8)
150g (21)
150ml (35)
154g (1)
1560ml (1)
1595ml (1)
16 szt. (4)
160g (2)
1650ml (1)
165ml (1)
1700ml (1)
1750ml (1)
18L / 30 szt. (1)
1900ml (1)
1kg (8)
1L (1)
1szt. (2)
2 (1)
2 szt. (16)
2 szt. (1,6m) (1)
2,6kg (1)
2,75kg (1)
2,8g (1)
20 szt. (9)
2000ml (5)
200g (9)
200ml (9)
2035kg (1)
20L / 50 sztuk (1)
20ml (4)
21 szt. (1)
210g (2)
22 szt. (1)
2200ml (2)
220ml (8)
225 (1)
225ml (2)
235ml (2)
24 szt. (1)
25 szt. (3)
250g (4)
250ml (44)
25ml (1)
2700ml (1)
27szt. (1)
2x250g (1)
2x25g (1)
2x53g (1)
3 (1)
3 szt. (14)
3,25kg (1)
3,3kg (1)
3,85kg (1)
300g (2)
300ml (31)
30g (1)
30ml (3)
32 cm (1)
320g (1)
34 szt. (1)
35 szt. (4)
350g (1)
350ml (3)
35L / 15 szt. (3)
35ml (1)
36 szt. (1)
38 szt. (1)
3szt. (2)
4 szt. (9)
4,5kg (1)
40 szt. (5)
4000ml (2)
400g (1)
400g + 150ml (15)
400ml (15)
40g (2)
40ml (11)
4150ml (1)
45 szt. (3)
450ml (4)
470g (2)
4ml (2)
5 szt. (8)
50 szt. (3)
5000ml (2)
500g (13)
500ml (34)
50g (3)
50ml (19)
550ml (1)
55g (1)
56 szt. (1)
575ml (1)
5L (1)
6 szt. (2)
60 szt. (4)
600 ml (1)
600g (2)
600ml (8)
608ml (1)
60g (1)
60L / 10 szt. (4)
625ml (4)
640ml (1)
650ml (15)
65ml (1)
6kg (2)
70 szt. (3)
700ml (2)
72szt. (1)
750 (1)
750 ml (1)
750ml (35)
75g (2)
75ml (27)
760ml (1)
8 szt. (1)
8,6kg (1)
80 szt. (2)
800ml (6)
80g (1)
825g (1)
85ml (7)
86 szt. (1)
8kg (1)
8ml (1)
900ml (4)
90g (1)
90g / 1 szt. (1)
91 szt. (1)
950ml (1)
990g (1)
Prima (1)
rolka / 40 szt. (1)

Papier do pieczenia

Sortuj wg:
Domyślny
Ravi papier do pieczenia biały
Szybki podgląd
pojemność:  40  arkuszy producent:  RAVI Sp. z o.o. kraj produkcji:  Polska RAVI Papier do pieczenia ...

8,39 zł

Wysyłka:24 godziny

Produkt dostępny

Wyświetlanie od 1 do 1 (z 1 pozycji) Stron:  1 

Papier do pieczenia w arkuszach

Papier do pieczenia, nazywany też pergaminem do pieczenia, to produkt przydatny w każdej kuchni. Docenią go zwłaszcza wielbiciele ciast, pizzy, a także miłośnicy zdrowych, beztłuszczowych potraw. Pergamin do pieczenia jest zdecydowanie ułatwieniem podczas przygotowywania posiłków. Pozwala na zaoszczędzenie czasu, który trzeba by przeznaczyć na natłuszczanie blachy.

Wyróżnia się papier do pieczenia o różnej gramaturze, rozmiarze i kolorze. Wybór zależny jest od tego, do czego ma być wykorzystywany. W naszym sklepie znaleźć można między innymi papier do pieczenia w arkuszach, zarówno biały, jak i brązowy.

Pergamin do pieczenia – zalety

Pergamin do pieczenia świetnie nadaje się do przygotowywania ciast i wytrawnych potraw. Przede wszystkim nie wymaga wcześniejszego natłuszczania blachy czy naczynia żaroodpornego. Wystarczy obłożyć dno i ścianki formy papierem, a następnie wstawić potrawę do piekarnika. Kolejną zaletą korzystania z papieru do pieczenia jest to, że jedzenie nie przywiera do naczynia, dzięki czemu można je łatwo wyciągnąć, a danie zachowa estetyczny wygląd. Dodatkowo użycie papieru do pieczenia daje pewność, że naczynia pozostaną czyste i nie będą wymagały żmudnego szorowania czy namaczania.

Pergamin do pieczenia jest odporny na wysokie temperatury, a dzięki temu - bezpieczny zarówno w użytkowaniu, jak i podczas kontaktu z żywnością. Co najważniejsze, pieczenie bez użycia tłuszczu pomoże w utrzymaniu zdrowej diety!

Pergamin do pieczenia – doskonały do ciast

Pergaminu do pieczenia najczęściej używa się do wykładania blach i foremek do ciasta. Podłożony pod ciasto papier do pieczenia zagwarantuje, że wypiek nie będzie przywierał do naczynia, a później da się łatwo wyciągnąć z formy. Oprócz tego położenie kawałka papieru na wierzchu ciasta (dobrze nada się do tego papier do pieczenia w arkuszach) sprawi, że wypiek nie będzie wysychał. Doskonale sprawdzi się także jako pomocnik w dekorowaniu! Wystarczy wyciąć w papierze określony wzór, położyć papier na cieście i za pomocą sitka rozprowadzić po powierzchni na przykład cukier puder. Papier do pieczenia może zastąpić też rękaw cukierniczy wykorzystywany do tworzenia kremowych dekoracji.

Papier do pieczenia – inne zastosowania

Cukiernictwo to nie jedyna dziedzina, w której używa się pergaminu do pieczenia. Pieczenie potraw w naczyniu wyłożonym papierem do pieczenia (w arkuszach lub rolce) pozwoli zredukować ilość tłuszczu w daniu. Dzięki temu, że papier jest odporny na wysoką temperaturę i nie nagrzewa się, można stosować go również do grillowania w zamkniętym grillu – to w pełni bezpieczne rozwiązanie, które sprawi, że potrawy nie będą przypalone i zachowają swój zapach. Pergaminu do pieczenia można użyć również do… mrożenia produktów! Włożenie kawałków papieru do pieczenia pomiędzy porcjami jedzenia pozwoli na wydzielenie kilku, niezłączonych ze sobą sztuk mrożonek w jednym woreczku.

Papier do pieczenia w arkuszach czy w rolce?

Na rynku znaleźć można wiele rodzajów pergaminu do pieczenia, między innymi papier do pieczenia w arkuszach lub w rolce, biały lub brązowy. Najbardziej trwały jest pergamin do pieczenia powlekany silikonem. Jest bardzo odporny na ciepło – może wytrzymać temperaturę nawet do 300 st. C, dlatego można go używać do przygotowywania każdego rodzaju dań i ciast. Można wyróżnić papier do pieczenia w arkuszach i w rolce. Papier do pieczenia w arkuszach jest praktycznym wyborem, ponieważ nie wymaga odmierzania czy cięcia na kawałki. Papier do pieczenia w rolce lepiej sprawdzi się natomiast podczas pieczenia na ponadwymiarowych, długich formach.
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb.
Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym.
Szczegółowe informacje znajdują się w POLITYCE PRYWATNOŚCI I WYKORZYSTYWANIA PLIKÓW COOKIES W SERWISIE INTERNETOWYM granulek.pl